Skip to content

UV/LED лампи за маникюр – Един малко по-различен поглед

uv/led лампа за нокти 48w

Настъпва сезонът на тъмните и силно пигментирани цветове и е важно да обърнем внимание на UV/LED лампите с който работим, и защо тяхната мощност е от ключово значение за правилната полимеризация на геловите продукти.

Геловите продукти съдържат  фотоинициатор , който под въздействието на определена светлина се активира и гелът се превръща в твърд материал.

Да но геловите продукти си имат някой специфики:

Тези продукти са технически създадени да се втвърдяват под въздействието на определена мощност на светлината т.е. използването на по-слабите или прекалено мощни лампи водят до различни проблеми, тъй като процесът на полимеризация или протича прекалено бавно или прекалено бързо.

Често срещани проблеми:

  • Сбръчкване на гел лака;
  • Лак видимо изпечен отгоре но суров във вътрешността;
  • ослояване и матиране в свободния край.

Често чуваме и реплики от сорта „лакът не се изпича“.

Ние от FOX NAILS България даваме пълна гаранция за качеството на продуктите си и в случаите в които сме се сблъсквали с такива казуси, причината винаги е била в неправилната полимеризация на продукта.

Иска ни се да дадем някои насоки и се надяваме информацията да е полезна:

1. Наблюдавайте клиентите си дали изваждат ръцете си докато се пекат в лампата. При всички гелове без значение дали са твърди или разтворими, в които има пигмент процесът на полимеризация спира ако клиентът извади ръката си от лампата и ако я постави обратно процесът няма да продължи дори и да седи там 1час. Тоест материалът остава недоизпечен.

2. Ако сме купили прекалено мощна лампа с идеята да изпича по добре

Какво се случва реално? Прекалено силната светлина активира рязко процеса . Най -горният слой на гела се втвърдява и образува кора, която не позволява на лъчите да достигнат до по- долните слоеве и така те остават недоизпечени;

3. Ако лампата е прекалено слаба трябва да удължим времето за печене посочено от производителя.

Оптималната мощност на лампата е около 48 вата. Тази мощност позволява на материала да се полимеризира равномерно докрай, изложен съответно за определеното от производителя време.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Да прочетем също